از جمله خصوصیات فیزیکی این ماده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فرمول شیمیایی :C6H9Na3O9 یا C6H5Na3O7.2H2O
وزن مولی : 294.1 گرم بر مول
شکل ظاهری : جامد کریستالی
دانسیته:1.7 گرم بر سانتی متر مکعب
نقطه ذوب :بیشتر از 300 درجه سانتی گراد
حلالیت در آب :77 گرم در 100 میلی لیتر آب
از این ماده به عنوان یک افزودنی خوراکی درتولید محصولات غذایی استفاده میشود . ای ماده باعث طعم دهندگی به نوشیدنی های با مزه ترش میشود . علاوه بر نوشیدنی از این ماده در تولید محصولات غذایی مثل ژله ، بستنی،مرجا و مارمالاد ،انواع محصولات لبنی مثل ماست، پنیر های فراوری شده ،شیر خشک و . کاربرد دارد . این ماده به عنوان عامل امولسیفایر در تولید پنیرها استفاده میشود.در تولید ژله و ژلاتین ها به دلیل خاصیت کنترل کنندگی PH از ان استفاده میشود.
در کنار این کاربرد ها از تری سدیم سیترات به دلیل اینکه این ماده یکی از نمک های اسید سیتریک میباشد و خاصیت قلیایی ضعیفی دارد در تولید بافر های بیولوژیکی استفاده میشود .
اسید سیتریک یک اسید الی ضعیف با فرمول شیمیایی C6H8O7 میباشد این ماده که به وفور در مرکباتی مثل پرتقال یا لیموترش وجود دارد با نام جوهر لیمو نیز شناخته میشود.در سراسر جهان این ماده به تولید انبوده رسیده است زیرا اسید طبیعی موجود در مرکبات نمیتواند جوابگوی نیاز به این ماده در صنعت باشد .میزان تولید سالیانه این ماده در جهان بیش از 2 میلیون تن گزارش شده است .به طور کلی سیترات ها از مشتقات این اسید تولید میشوند . میتوان گفت این اسید سیتریک یکی از مهمترین اسید های الی است که با استفاده از روش های تخمیری در تناژهای بالا تولید میشود.
به علاوه به دلیل خاصیت اسیدی ضعیف و بافری این ماده در داروسازی نیز کاربرد دارد .اینماده به دلیل طعم ترش برای ایجاد طعم ترش به جای شیرین در برخی از داروها استفاده میشود.
در کنار کاربردهای این ماده به عنوان یک افزودنی غذایی در پزشکی نیز به عنوان یک داروی ضد انعقاد استفاده میشود.